sunnuntai 24. elokuuta 2014

Häät 23.8.2014

Hei taas kaikki pienet mussukat jos teitä enää on! Taas on aikaa vierähtänyt enkä vain ole saanut aikaiseksi tekstiä tänne. Teemu on päässyt jo jouluna intistä ja arki on palautunut normaaliksi. Vuoden alussa muutimme Teemun kanssa isompaan asuntoon Keravalle. Talo on hieno ja paremassa kunnossa kuin vanha asunto. Lattia oli juuri laitettu ennen kuin muutimme ja naapurit ovat nuorempaa ikäluokkaa kuin vanhassa asunnossa (eli ei niin pahoja valittamaan).

                                           Tässä uusi talomme,asumme ylimmässä kerroksessa.



No mitäpä muuta elämäämme? Koira on omaitsensä ja on sopeutunut hyvin uuteen asuntoon. Tässä oon alkanut hääsuunnittelu keväällä ja hirveä stressi koko ajan. No kesälomalla kävimme kaveri porukalla juhannuksena mökkeilemässä Kerimäellä. Mökki oli joku metsästysmaja ja seinällä komeilikin iso hirven pää joka katseli hyvin ahdistavasti kun astuimme sisään. Aamulla olikin hieno tunne kun silmänsä avasi niin hirvi tuijotti suoraan silmiin. Vähemmästäkin pelästyy! Muuten mökin piha-alue oli mukava ja iso. Sauna oli myös ihana ja siellä oltiinkin paljon. Paljon hyvää ruokaa tuli myös syötyä ja ehkä vähän liikaakin tuli ostettua ruokaa mökille. Lämpimämpi olisi saanut olla ja aurinkoakin olisi saanut paistaa enemmän.

                                                                 Kuva mökistä



Kesällä on muuten tullut uitua paljon ja täytyy sanoa että on kyllä ollut todella kuuma heinäkuu. Töissä hikoiltiin kuin viimeistä päivää ja kotona ei jaksanut tehdä mitään. Tietenkin heinäkuussa oli synttärini. Nyt olen sitten 21-vuotias. Oli ihan mukavat bileet, näki pitkäaikaista ystävää ja muita kavereita. Sitten tulikin heti elokuun alussa polttarit. Jouduin kiertelemään Keravan keskustassa kyselemässä ihmisltä avioliitto neuvoja ja ties mitä muuta noloa. Kaiken kruunasi se, että päädyimme keski-uusimaahan. Nyt sitten on ikuinen muisto lehdessä polttareista. Illalla olimme sitten yhden kaason luona ja söimme ja joimme. Lisäksi pihalla oli puhallettava uima-allas jossa pädyimme leikkimään vesi-ilmapalloilla. Illalla kun menimme kahen ystäväni kanssa takaisin kotiin niin huomaismme että koira seka mieheni oli poissa. En vielä huolestunut kunnes oli kulunut puoli tuntia eikä miestäni vieläkään kuulunut. Soitin ensin hänen ystävillee; tiesin että he olivat olleet yhdessä juomassa ja viettämässä iltaa. Hekään eivät tienneet muuta kuin sen, että Teemu oli lähtenyt kotiin käyttämään koiraa ulkona. Kaksi Teemun kaveria tuli auttamaan etsinnöissä ja loppu peleissä löysimme hänet neljännen kerroksen naapurin oven edestä maassa makaamassa koira kädessä. Hän oli yrittänyt päästä toiseen asuntoon ja luullut ovea ilmeiseti omaksi kodikseen. Jostain syystä hän oli kaatunut lattialle ja sammunut siihen. KOira parka oli pysynyt koko sen ajan Teemun kanssa. Saimme hänet puoliksi raahattua kotiin nukkumaan. Ei ollut siis kauhean mukava lopetus polttareille. Olin aika vihainen hänelle. 

Loppu kuu on mennytkin häiden järjestämiseen. Kauhean stressaavaa ja niin paljon muistettavaa ja tekemistä. Lisäksi äitini onnistui murtaa varpaansa ja auto hajosi vanhemmillani. Kaiken laisia sattumuksia tapahtui ennen häitä. Kaiken kruunasi kaasoni joka päätti sitten pitää kunnon haukkumis/puhuttelu tuokion neljä päivää ennen häitä. Hän väitti, että olisin muka sanonut että haluaisin hänen ja poikaystävänsä eroavan ja ties mitä muuta. Kuulemma en ikinä halua heitä meille juhlimaan ja jne. Ihan kuin en olisi ainoa! Ei niin kuin yhtään tullut mieleen että olisi voinut säästää tämän keskustelun häiden jälkeen. Tosin tällä kertaa sanoin hänelle vastaan. Kauhean itserakas ihminen! Ihan kuin hänessä ei olisi mitään vikaa ja minussa on kaikki vika. Hän muistuttaa pelottavasti entistä kaveriani Nelliä, eikä se ole hyvä asia. En kyllä halua nähdä häntä hetkeen häiden jälkeen. Olen toki kiitollinen että hän ompelee hääpukuni ja morsiusneitojen puvut mutta ihmisenä hän on todella narsistinen. Poikaystäväkin on ihan tossun alla! Enkä ole ainoa joka tätä mieltä. 

Mutta lopultakin pääsen eilisen päivän aiheeseen, eli häihin. Menin siis eilen naimisiin Teemun kanssa. Koko aamu oli yhtä pöytien koristelua ja tukan laittoa. Hiuksiini upposi varmaan kaksi rekkalastillista hiuslakkaa ja pinnejä. Kirkossa alttarille kävely jännitti todella paljon  Isäni kanssa kummatkin hermoilimme todella paljon. Itse vihkitilaisuus oli todella lyhyt. Saimme kirkosta tullessa saippuakuplia naamaamme. Juhla sujui hyvin loppuun asti. Ruoka teema oli välimeri ja ruoka maistui todella hyvälle! Kakku oli passion juustokakkua ja sekin maistui hyvälle. Onnistuin ensin polkaisemaan Teemua jalkaan eli minä määrään kaapin paikan, tosin se nyt ei sinänsä ole yllätys. Hienoja puheita tuli vanhemmiltani. Tunnelma oli rento ja ihmiset keskustelivat paljon keskenään. Hääleikkejä oli mm. tietovisa hääparista, kimpun heitto, sukkanauhan otto ja kuka määrää kaapin paikan. Lopuksi oli tietenkin perinteiset häätanssit. Teemu tanssi yllättävän hyvin, vaikka ei olekkaan mikään mestari tanssija. Tassin myös isäni kanssa sekä Lauran ja Annin kanssa. Loppu illasta juhlapaikalle jäi vain Laura (kaasoni) poikaystävänsä kanssa, Jaakko (kokki), Vili ja Saoirse (morsiusneito) poikaystävänsä kanssa. Sekoilimme ja joimme loppuja skumppa jäämiä. Teemu oli aika hyvässä  kunnossa kun pääsimme hotelille. Hotelli oli yllättävän mukava ja huone hieno. Sänky oli iso ja ihanan pehmeä. Olin todella väsynyt kun pääsimme hotellille. Aamulla saimme aamiaisen huoneeseen ja huhu kun oli paljon tavaraa! Siihen kuului kaksi edi tölkkiä, kahvia, teetä, mehua ja skumppa lasilliset. Leipaa,kroisatteja, kraavilohta, kinkkua, valkohome juustoa, vihanneksia ja dippiä, suklaakakku paloja ja hedelmiä ja mansikoita. Oli kyllä hyvän makuista. Kotona katsoimme häälajoja ja kortteja. Vietimme ystäviemme kanssa rennon sunnuntai lagituspäivän. Häät olivat kyllä ihanat ja oli mukava nähdä sukulaisia. 
                                                                   
                                                                  Kuvia häistä:

                                                                    Minä ja Saoirse

After party

Kaasot,bestman ja morsiusneidot

Minä,Siru ja Laura

Morsiamme äidin puolen suku


Saru kuittaa, kiittää ja poistuu paikalta.